Kőrös-Blank Kft. | Nálunk a Biztosító társaságok versenyeznek Önért! Ügyfélszolgálat: +36 78 514-083
Belépés

Blog

Elszálló infláció, gyenge forint. Mire számíthatok a biztosítási díjaknál?
Elszálló infláció, gyenge forint. Mire számíthatok a biztosítási díjaknál?

A növekvő infláció az élet minden területére kihat: nőnek többek között az alkatrészek és az építőanyagok árai, de drágul az energia, a munkabérek költsége is magasabb, továbbá emelkednek az alapanyagárak is. Vajon mi várható a biztosítási díjak háza táján? A magas infláció azokat is magával ragadja? Mutatjuk mire számíthat!

Mindenekelőtt érdemes a biztosítási díjakra egyfajta rezsiköltségként tekinteni, azaz nem tehetjük meg, hogy nem fizetjük őket. Hogy miért? Mert egy előre nem látható, váratlan esemény nyomán bekövetkező kár költségeit részben vagy teljes egészében a biztosítótársaság fizeti, így a biztosítások nyugalmat és anyagi biztonságot jelentenek számunkra, ami jelen körülmények között sokszor az egyetlen biztos pont lehet egy váratlan helyzetben.


Jó hír, hogy más iparágakkal, illetve a rezsiemeléssel szemben itt nem várható 3-7-szeres növekedés, ugyanis a biztosítói jelzések alapján 20-30%-os emelés már elég lehet a megemelkedett javítási díjak, óradíjak, alkatrész/alapanyag árak fedezetére. A megfelelő árazással elkerülhető lehet az alulbiztosítottság is.


Jelentős összeget is spórolhatunk, ha az évforduló előtt átnézetjük biztosításainkat. A nálunk kötött biztosítások díjai kedvezőbbek lehetnek, ugyanis nagy figyelmet fordítunk arra, hogy biztosítási évfordulókor megversenyeztessük a biztosító társaságokat, érvényesítsük a kiadható kedvezményeket, majd a legkedvezőbb ajánlatot kössük újra.

Akár a nem nálunk kötött biztosításaival is keressen minket bizalommal!

Találja meg Önhöz legközelebbi Kollégánkat!