Fontos Változások a Gépjármű-Felelősségbiztosításban: Mikromobilitási Eszközök Kötelező Biztosítása

Fontos Változások a Gépjármű-Felelősségbiztosításban: Mikromobilitási Eszközök Kötelező Biztosítása

2024 | június 26.
Fontos változások a gépjármű-felelősségbiztosításban! 2024. július 16-tól a kötelező biztosítási kötelezettség az elektromos rollerekre, e-bikesokra és más mikromobilitási eszközökre is kiterjed. Tudj meg mindent az új szabályozásról és a biztosítási díjakról! Kattints a részletekért!

 

Az idei évben jelentős jogszabályváltozás lép életbe, amely hatással lesz a gépjármű-felelősségbiztosításra vonatkozó előírásokra. 2024. július 16-tól kezdve a kötelező biztosítási kötelezettség kiterjed a mikromobilitási eszközökre is. Ez azt jelenti, hogy az elektromos rollerek, elektromos rollerdeszkák, e-bikes és elektromos segédmotorral ellátott rollerkocsik is kötelezően biztosítandó járművek közé tartoznak majd.

 


Kikre Vonatkozik az Új Szabályozás?

A kötelező biztosítási kötelezettség az adott jármű nettó tömege és tervezési sebessége alapján dől el. Ezért minden jármű tulajdonosának, üzembentartójának vagy használójának ellenőriznie kell, hogy a járművük megfelel-e az új előírásoknak. Fontos kiemelni, hogy az ábra, amelyet tájékoztatásul mellékeltünk, csak iránymutatásként szolgál, és nem helyettesíti a hatályos jogszabályok rendelkezéseit. Minden üzembentartó felelőssége, hogy pontosan tisztában legyen a járművére vonatkozó biztosítási kötelezettségekkel.



Biztosítási Díjak és Szerződéskötés

Mivel a biztosítóknak június 8-ig kellett tarifát hirdetniük, már nálunk is megköthetitek a mikromobilitási kgfb szerződéseiteket. Fontos, hogy a jogaszbályoknak megfelelően 2024. július 16-tól már érvényes kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással kell rendelkeznie minden érintett járműnek.



Fontos Tudnivalók

A gépjármű-felelősségbiztosításról szóló törvény értelmében, ha egy járművet nem vettek hatósági nyilvántartásba (nincs rendszáma), a használó is üzembentartónak minősül. Ezért minden esetben előzetesen ellenőrizni kell, hogy a járműnek szüksége van-e kötelező biztosításra, illetve hogy rendelkezik-e már érvényes biztosítással.

Ha kérdésetek lenne a témával kapcsolatban, vagy segítségre van szükségetek a legkedvezőbb biztosítás megtalálásában, keressetek minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén: Elérhetőségeink.


Mint mindig, most is számíthattok ránk, segítünk eligazodni a változásokban és megtalálni a számotokra legmegfelelőbb megoldásokat!