Kőrös-Blank Kft. | Nálunk a Biztosító társaságok versenyeznek Önért! Ügyfélszolgálat: +36 78 514-083
Belépés

Blog

Itt vannak az új rendszámok!
Itt vannak az új rendszámok!

Már biztosan többen is találkoztak az utakon az új rendszám formátummal, ami a régi, három betű-három szám kombinációt váltja. Az új rendszámon 4 betű és 3 szám szerepel. Július óta már csak ilyen típust adnak ki a hatóságok.

A változtatásra azért volt szükség, mert a régi formátum egy éven belül kifutott volna a lehetséges kombinációkból. Természetesen a régi rendszámokat nem szükséges cserélni, továbbra is érvényesek lesznek, a haza járműállomány megújulásával szépen lassan a rendszámok is megújulnak majd. 

Nincs változás a rendszámok árában és a használt színekben sem. A rendszámért ugyanannyit kell fizetni, mint eddig. Továbbra is lehetőség lesz egyedi rendszámot kérni a meghatározott felár megfizetése ellenében. Az elektromos autók továbbra is világoszöld, az utánfutók pedig szürke színt kapnak.

Mi a helyzet akkor, ha nagyon megtetszett az új formátum és ilyen rendszámot szeretne autójára? Természetesen erre is lehetőség van, külön kérelemre átrendszámozzák az autót.

Autóvásárlás előtt áll? Nem tudja még, milyen teendői vannak a kötelező felelősségbiztosítással vagy a CASCO-val kapcsolatban? Keressen fel minket még a vásárlás előtt és díjmentesen ellátjuk a legfontosabb információkkal!

Keressen minket bizalommal!

Találja meg Önhöz legközelebbi Kollégánkat!