Kőrös-Blank Kft. | Nálunk a Biztosító társaságok versenyeznek Önért! Ügyfélszolgálat: +36 78 514-083
Belépés

Blog

Kerülje el a vitás eseteket kárszemle esetén!
Kerülje el a vitás eseteket kárszemle esetén!

Legyen szó az autónkban vagy a házunkban keletkezett kárról, a biztosító a bagatell károk kivételével szinte minden esetben kárszakértőt küld ki a helyszínre kárfelmérés céljából. Kollégáink ilyen esetben is rendelkezésre állnak, és jelentősen tudják segíteni a kárügy mihamarabbi sikeres rendezését.

A szemlére a kárbejelentést követő 2-5 munkanapon belül sor kerül általában, így fontos, hogy addig ne lássunk hozzá a javításhoz, csak kárenyhítést végezzünk, azt is fotódokumentációval, hogy utólag igazolható legyen a kár teljes mértéke. A helyszíni szemlét követően pár napon belül meghatározásra fog kerülni a kár mértéke és a biztosító által fizetendő összeg.

Maga a kártérítés történhet számla ellenében vagy akár egyezségi összeg elfogadása által is.

Természetesen nem elvárható, hogy ügyfélként a kárrendezés minden elemével tisztába legyen és képviselni tudja magát vitás esetekben. Ezért a kárbejelentést követően - melyet Kollégáink intéznek - lehetőség van arra, hogy a helyszíni szemlén is jelen legyen egy Kollégánk és képviselje az Ön érdekeit.

Ezzel nem csak a vitás eseteket előzhetjük meg, de az ügyintézést is segítjük.

Szükség esetén pedig a kárfelülvizsgálati kérelmet is benyújthatunk, mely által sok esetben sikerül a kár kapcsán további költségeket is érvényesíteni.

Kár esetén is keressen minket bizalommal!

Találja meg Önhöz legközelebbi Kollégánkat!