Kőrös-Blank Kft. | Nálunk a Biztosító társaságok versenyeznek Önért! Ügyfélszolgálat: +36 78 514-083
Belépés

Blog

Nyugdíjcélú megtakarítások: Ne hagyjuk elveszni a 20% adójóváírást!
Nyugdíjcélú megtakarítások: Ne hagyjuk elveszni a 20% adójóváírást!

A várható nyugdíj az elkövetkezendő évtizedben még a mostanihoz képest is drasztikusan csökkenni fog, hiszen hazánkban (ahogy más országokban is) a nyugdíjrendszer a kirovó-felosztó elv alapján működik. Ez annyit jelent, hogy az állam az aktív dolgozók befizetései terhére fizeti ki az aktuális nyugdíjakat.

A jelenlegi demográfiai tendenciák alapján viszont egyre csökken a befizetők száma, míg drasztikusan emelkedik a jogosultak aránya.

Mégis mit lehet tenni ellene? A nyugdíjcélú megtakarításokat éppen ezen probléma mérséklésére találták ki. Lényege, hogy nyugdíjas évei során nyugdíjkiegészítést kap az állami nyugdíj mellett. Ráadásul ezt az öngondoskodást az állam is támogatja, 20% adójóváírással egészíti ki minden évben a megtakarított összeget, ez akár évi 130.000 Ft is lehet! A megtakarítás hozama pedig még ehhez adódik hozzá.

A nyugdíjcélú megtakarítás megoldást nyújthat az infláció és az egyre alacsonyabb nyugdíjak ellen folytatott harcban. Ne hagyja elveszni a 20%-os adójóváírást, kössön nyugdíjcélú megtakarítást minél hamarabb!

Keressen minket bizalommal!

Találja meg Önhöz legközelebbi Kollégánkat!