Kőrös-Blank Kft. | Nálunk a Biztosító társaságok versenyeznek Önért! Ügyfélszolgálat: +36 78 514-083
Belépés

Blog

Tudta, hogy időről-időre érdemes átnézni a lakásbiztosítását? Mutatjuk miért!
Tudta, hogy időről-időre érdemes átnézni a lakásbiztosítását? Mutatjuk miért!

Sokan nem tudják, de a házakat mindig újjáépítési értéken kell biztosítani, ugyanis ha bekövetkezik a legrosszabb - például lakástűz - és újjá kell építeni a házat, akkor a biztosításnak fedeznie kell ezt a költséget, hiszen használt házat nehéz lenne építeni.

A biztosítás a megkötés időpontjában érvényes árakkal jön létre, ez kerül bele a szerződésbe. Azonban nagy valószínűséggel az elmúlt évek folyamatos áremelkedése mellett már nem lehetne teljesen újraépíteni a biztosítási összegből a károsult házat vagy lakrészt.

Ennek fő oka, hogy a biztosítók évente 5-7% körül emelik a biztosítás díját, és ezzel arányosan a biztosítási összegeket is, ami az elmúlt évek 15-25%-os éves építőipari áremelkedését nem tudta lekövetni.

A probléma az, hogy habár a legtöbb szerződésben nincs alulbiztosítottsági vizsgálat, de ettől még a kifizetés felső értékhatára a biztosítási összeg. Jelenleg vidéken is lehet minimum 500.000 Forint körüli építési költséggel számolni négyzetméterenként. Ha ettől jelentősen alacsonyabb a jelenlegi biztosítás, akkor érdemes átnézni és aktualizálni azt.

Ha nem biztos benne, hogy mekkora a fedezeti összege és szüksége lenne rá, hogy átnézzük biztosítását, akkor keressen bennünket bizalommal!

Találja meg az Önhöz legközelebbi Kollégánkat!