Kőrös-Blank Kft. | Nálunk a Biztosító társaságok versenyeznek Önért! Ügyfélszolgálat: +36 78 514-083
Belépés

Blog

Miért kösse meg kötelezőjét használt autó vásárlásakor még hazaindulás előtt? Mutatjuk az okokat!
Miért kösse meg kötelezőjét használt autó vásárlásakor még hazaindulás előtt? Mutatjuk az okokat!

Azzal sokan tisztában vannak, hogy használtautó vásárlásakor 15 napja van az új tulajdonosnak a saját nevére átíratni az autót egy közeli Kormányablakban. Azonban azt sokan elfelejtik, hogy a kötelező gépjármű felelősségbiztosítást még hazaindulás előtt kell megkötni, hiszen az adás-vételi szerződés megkötése után már a vásárló az autó üzembentartója és éppen ezért ő a kötelezett a gépjármű biztosítására.

Nézzük meg, milyen hátrányunk származhat abból, ha nem kötjük meg időben a biztosítást:

  • A legnagyobb probléma egy esetleges baleset esetén keletkezhet, hiszen ilyenkor nincs biztosítva az autónk, nekünk kell fizetni a saját és a más gépjárművében keletkezett kárt is.
  • Egy kevésbé ismert probléma a fedezetlenségi díj kiszabása, amit a nem biztosított napokra számol ki a biztosító a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás megkötésekor. Ennek összegét minden évben a MABISZ határozza meg, 2022-ben az autó teljesítményétől függően 600-1290 Ft/nap díjjal számolhatunk a fedezetlen napokra.

Könnyen kiszámolható, hogy ha a fenti 15 napot vesszük alapul, akkor akár közel 20.000 Ft plusz költségünk is keletkezhet, nem beszélve az esetleges okozott károk megtérítéséről.

De mégis mi a megoldás? Autóvásárlás előtt keressen fel minket és mi az online, telefonon vagy személyesen megadott adatok alapján elkészítjük a biztosítás kalkulációját, együtt kiválasztjuk a legmegfelelőbb ajánlatot és megkötjük a biztosítást. Így a hazaút már biztonságban fog telni!

Találja meg az Önhöz legközelebbi Kollégánkat!