Kőrös-Blank Kft. | Nálunk a Biztosító társaságok versenyeznek Önért! Ügyfélszolgálat: +36 78 514-083
Belépés

Blog

CASCO: A legfontosabb kiegészítő, hogy valóban 100%-on térüljön a kár
CASCO: A legfontosabb kiegészítő, hogy valóban 100%-on térüljön a kár

Gépjármű vásárlásakor számolnunk kell a folyamatos értékcsökkenéssel. Mivel a CASCO a káridőponti értéket veszi alapul, kisebb kár esetén számíthat rá, de mihez kezd, ha lopás vagy totálkár éri? Erre a kérdésre nyújt megoldást a GAP biztosítás.

Különösen újszerű gépjárműveknél gyakori, hogy a fent említett esetek bekövetkeztében a CASCO által fizetett biztosítási összeg nagymértékben elmaradhat az autó vásárláskori értékétől. Ilyenkor jelentős anyagi kár érheti Önt, hiszen önerőből kell pótolnia az összeget egy új gépjárműhöz.

A GAP egy speciális pénzügyi védelmet nyújtó, kiegészítő vételár biztosítás, mely a gépjármű igazolt eredeti vételára és a káridőponti forgalmi érték közötti különbözetet téríti meg, akár totálkár, akár lopás esetén. Segítségével a kár után is egy kötéskori összeggel megegyező értékű autóval tudja pótolni előző gépjárművét. A biztosítás továbbá a CASCO önrészét is fedezheti.

Kiknek ajánljuk?

Elsősorban azon középkategóriás, legyen az új- vagy használt, hitelből vásárolt autóval rendelkező ügyfeleinknek, akiknek pénzügyi nehézséget okozna a kár fedezése.

Mely gépjárművek vonhatóak fedezetbe?

Minden olyan személy- vagy kishaszongépjármű fedezet alá vonható, amely a biztosítás időpontjában megfelel az alábbi kritériumoknak:

  • maximum 6 éves

  • vételára maximum 25.000.000Ft

  • rendelkezésre áll olyan számla vagy okirat, mellyel hivatalosan igazolható a vételár

  • még nem telt el 90 nap az adás-vételtől számítva

  • a gépjármű érvényes CASCO biztosítással rendelkezik

Amennyiben ezeknek eleget tesz, a biztosítás tartama akár 5 évre is szólhat. A biztosítási díj  kifizetése különböző ütemezéssel történhet, lehet negyed- vagy féléves, éves, de akár egyösszegű is.

A GAP Európa szerte érvényes autójára, tekintve, hogy a legtöbb nyugati országban már több mint 10 éve alapvető biztosításnak számít. Igénybe vételével felkészült lesz minden eshetőségre, így nem csupán nagyobb mértékű anyagi veszteségtől, de jelentős stressztől és idegeskedéstől is megkímélheti magát.

Találja meg az Önhöz legközelebbi irodánkat!